dinsdag 8 januari 2013

Een toets voorbereiden

Je kunt op veel verschillende manieren een toets (voor wiskunde) voorbereiden. Er bestaat niet 1 manier die goed is, maar wel 100 (of meer)..... Sommige dingen werken wel beter dan anderen. Hieronder staat hoe ik denk dat je het beste kunt voorbereiden::


  • Neem het hele hoofdstuk door en schrijf alle woorden/zinnen op die belangrijk zijn en maak zo een samenvatting van het hoofdstuk. Alle woorden die je hebt opgeschreven moet je tijdens je toets kennen en kunnen toepassen. Voorbeeld
  • Test je kennis door de Extra Oefeningen te maken (basiskennis). De + oefeningen zijn belangrijk voor de onderbouw (Havostof). De Gemengde oefeningen zijn belangrijk voor de bovenbouw (lijkt een beetje op examensommen)
    • Als je ergens niet uitkomt ga je bladeren in je boek (b.v. naar je samenvatting of naar de paragrafen in het hoofdstuk) of kijk je naar de aantekeningen die je hebt gemaakt. De bedoeling is dat je erachter komt welke strategie je nodig hebt om het probleem op te lossen.
    • De sommen die je geoefend hebt kijk je heel precies na: als een antwoord net niet goed is dan is het fout. Kijk ook of je de berekeningen en eenheden goed hebt opgeschreven.
  • Besteed niet in 1 keer heel veel tijd aan het voorbereiden, maar doe elke dag een beetje. Het is goed om het gemaakte werk de volgende dag nog een keer te maken, zodat je sommen herkent.
Waarop je tijdens de toets moet letten lees je HIER!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten